Wat is een swingers cruise ?

Een swingers cruise is een speciale vorm van een swingers vakantie en wordt over het algemeen door liefhebbers van partnerruil zeer goed gewaardeerd.

Een swingers vakantie is bij de meeste mensen die van de swinging lifestyle bekend. Swingers resorts zoals Desire Resort in Mexico, Hedonism in Jamaica, Cap d’Agde in Zuid-Frankrijk of Venus Star Resort op de Canarische eilanden, om er een aantal te noemen, zijn al tientallen jaren echte hotspots voor swingers vakanties.

De voordelen voor mensen die van swingen houden zijn evident. Je bent met vele gelijkgestemden samen op veelal naturistische locaties en met zeeën van tijd plus zoveel gelijksoortige mensen om je heen, hoef je geen Einstein te zijn, om te snappen, dat hier heel veel leuke spannende party’s worden gehouden en de hele dag door aan partnerruil kan worden gedaan. De laatste jaren zijn daar de zogenaamde swingers cruises bijgekomen.

Verschil swingers cruise met een normale cruise

Qua uiterlijke vertoning lijkt een swingers cruise heel veel op een normale cruise. Er wordt gebruik gemaakt van bestaande schepen die ook voor de reguliere toeristen worden gebruikt. De bemanning is doorgaans exact hetzelfde als de bemanning die een week daarvoor nog op een speciale seniorencruise rondliep en ook de bestemmingen zijn vaak redelijk gelijk.

Het grootste verschil zit hem eigenlijk in het publiek. Honderden tot soms wel duizenden swingers koppels zitten samen 5-7 dagen op een klein of groot cruiseschip en zijn daar stevig aan het feesten. Normale gasten zal je er niet tegenkomen. Het zijn allemaal swingers of koppels die van erotiek houden en open-minded zijn op dit gebied. Veelal zijn er speciale gebieden waar je naakt mag recreëren en rondlopen. Daarnaast is er ook een speciale ruimte gecreëerd waar de gasten zich met activiteiten bezig kunt houden, die op andere cruises ondenkbaar zouden zijn. We praten dan over allerlei bezigheden die je normaal gesproken alleen in parenclubs tegenkomt. Je zou dit schip met wat fantasie dan ook kunnen zien als een zeer grote, drijvende parenclub.

swingers cruise
Een swingers cruise is zeer populair tegenwoordig.

Een ander verschil met de reguliere boottochten zijn de workshops die gegeven worden en de thema-avonden. Deze hebben allen een opwindend en erotisch karakter. Naast alle activiteiten die gericht zijn op erotiek en swinging, zijn ook de normale reguliere entertainmentgelegenheden open, zoals bijvoorbeeld een bioscoop, schaatsbaan, zwembaden, sauna’s, fitness en alle andere zaken die aan boord aanwezig zijn. Dat laatste is uiteraard sterk afhankelijk van het soort cruiseschip. Een klein jacht met een relatief kleine capaciteit van zo’n 120 slaapplaatsen zal geheel andere voorzieningen aan boord hebben dan een groot luxe cruiseschip van de Royal Caribbean met een capaciteit van 4000 slaapplekken.

Swingers cruise Europa

Internationaal hebben dit soort cruises de laatste vijf jaar binnen de swingers scene enorm aan populariteit gewonnen, met name in de US. De verwachting is dat ook steeds meer Nederlanders en Belgen dit soort super leuke trips gaan boeken. Deze trend is het laatste jaar al zichtbaar en dit uit zich o.a. in het feit, dat er steeds meer swingers cruises in Europa worden gehouden, waar dit voorheen eigenlijk alleen voorkwam in het Caraïbisch gebied.

Erotravel.nl

Wil je meer weten over swingers vakanties of over swingers cruises breng dan eens een bezoek aan erotravel.nl.
Zij zijn de specialist van Nederland op dit gebied, hebben ruime telefonische openingsuren en zijn behulpzaam, eerlijk en klantvriendelijk.
Wellicht is het weer eens iets heel anders dan een bezoek aan een parenclub of een vakantie in Frankrijk.