Parenclub Nederland

Nederland telt zo’n kleine 20 swingers clubs. Dat wil zeggen in Nederland zijn er zo’n kleine 20 clubs die je als parenclub zou kunnen bestempelen, want soms is het ook een beetje grijs gebied wat wel en niet een club voor swingers is. Hiermee bedoelen we dat in sommige clubs meer singles komen dan stellen en dan kan je je afvragen of er nog sprake is van een parenclub. Gelukkig zijn er ook veel goede clubs te vinden in Nederland. Sterker nog volgens velen, behoren sommige clubs in ons land tot de beste van de wereld. Dit wordt niet alleen door Nederlanders gezegd, maar ook door mensen uit andere delen van Europa en de wereld die speciaal naar ons land komen om hier onze clubs te bezoeken.

parenclub nederland

In Nederland zijn er de afgelopen jaren helaas heel veel parenclubs verdwenen. Dit komt zeker niet omdat er minder swingers in Nederland zijn, want het tegendeel is waar. Swingen en partnerruil is nog nooit zo populair geweest als tegenwoordig en jaarlijks komen er vele tienduizenden nieuwe stellen bij, die we kunnen beschouwen als beginnende swingers. De reden voor de terugloop van de parenclubs is de opkomst van de zogenaamde thuisfeestjes. Zo’n privé feest voor swingers wordt gewoon bij een swingers stel in huis gehouden. Een stel nodigt dan een x aantal andere stellen en soms wat singles uit voor een heuse sexparty. En aangezien dit soort privé swingers party’s behoorlijk populair zijn en in groten getale worden gehouden, loopt het parenclub bezoek daardoor terug, want je kan uiteraard maar op één plek tegelijk aanwezig zijn om aan partnerruil te doen.

De corona crisis heeft ook roet in het eten gegooid. Voor bepaalde zaken die toch al niet zo goed liepen, was corona de doodsteek en moest faillissement worden aangevraagd. Het goede nieuws is wel dat er gelukkig ook nog heel veel swingers clubs bestaan en er nog genoeg valt te kiezen voor mensen die van partnerruil houden. Bijna elke provincie heeft wel zijn eigen swingers club, of iets wat erop lijkt. En veel van dit soort clubs zijn ook nog steeds super populair.
Niet iedereen heeft een uitnodiging voor een privé feestje en daarnaast zijn er in een club veel meer stellen aanwezig dan op een thuisfeestje. Ook een voordeel is dat je in een club (indien je dat wilt), je ook wat meer anoniem op de achtergrond kunt blijven. Zeker bij beginnende swingers, maar ook bij ervaren stellen, kan dit zeer wenselijk zijn.  Een avondje parenclub voelt ook veel meer als uitgaan dan een bezoek aan een feest bij een stel thuis. We zijn er ook van overtuigd dat club voor stellen die van partnerruil houden zeer zeker niet zullen verdwijnen in de toekomst. Het is er gewoon te leuk en gezellig en het heeft enorm veel te bieden op erotisch vlak.

Hieronder geven wij een totaal overzicht, van alle parenclubs per provincie met zeer korte omschrijving. Wil je meer weten over een bepaalde club, klik deze dan en er volgt een hoop detailinformatie, zoals een algemene beschrijving, voorzieningen, globale openingstijden, doelgroepen (is het alleen voor stellen, of ook voor singles), de gewenste activiteit (in sommige gevallen is het min of meer verplicht om deel te nemen aan activiteiten), betalingsmogelijkheden, foto’s en indien aanwezig video’s, de highlights, adres, telefoonnummer, e-mailadres, direct link naar de website van de parenclub, ervaringen en gemiddelde waardering.

Al deze zaken hebben wij per club voor jou op een rijtje gezet, zodat je een goed overzicht hebt van alle parenclubs in Nederland en minstens net zo belangrijk is wat je kan verwachten wanneer je daar voor het eerst naartoe gaat. Mocht jij zelf wat kwijt willen over een bepaalde swingers club of je ervaringen delen, stuur ons dan een e-mail of laat een bericht achter op de desbetreffende pagina.

Bekijk ook alvast hieronder het volgende overzicht van parenclubs In Nederland per provincie.

Parenclub Noord-Holland
Parenclub Zuid-Holland
Parenclub Utrecht
Parenclub Noord-Brabant
Parenclub Limburg
Parenclub Flevoland
Parenclub Gelderland
Parenclub Drenthe
Parenclub Overijssel
Parenclub Groningen
Parenclub Zeeland
Parenclub Friesland